Fina fiskar

Fina fiskar

Torsk

Om inte DEN vanligaste av alla matfiskar så är torsken definitivt en av de vanligaste. Torsken har fantastiska mategenskaper och anpassas väl i de flesta recept. Torsken finns framför allt i norra delarna av Atlanten varifrån den tar sig in i Kattegatt, Skagerrak och Östersjön via Nordsjön. Vi har med andra ord torsk i våra egna hav.

Det finns enorm efterfrågan på torsk vilket tyvärr har lett till minskade bestånd, därför är det viktigt att man handlar med torsk på ett medvetet vis, vilket vi på Halmstad fisk och skaldjur givetvis gör.

Lax

Alla vet hur lax ser ut, den har en säregen rosa färg och vanlig i matlagning på flera håll i världen. Lax är en fet fisk och full av en massa nyttigheter. Laxen tål många olika salthalter i vattnet och finns därför både i söta och salta vattendrag. Det finns finfin lax utanför Hallandskusten och vi här på Halmstads fisk och skaldjur säljer bara lax av prima kvalitet.

Flundra (spätta)

En av våra vanligaste fiskar är flundra, ofta också kallad spätta. Detta är en plattfisk som i regel är ca 25 cm lång. Flundran har väldigt roligt utseende med båda ögonen och munnen på ovansidan av kroppen. Flundran är god att smörsteka och äta med potatis i olika former.

Tonfisk

Tonfisken är en annan mycket uppskattad matfisk. Den säljs ofta konserverad här i Sverige och uppskattas särskilt i sallader och röror. Färsk tonfisk är dock underskattad, det är en köttig fisk med härligt tuggmotstånd. Inte alla vet att tonfisken är en stor fisk som väger flera hundra kilo.

Räkor och kräftor

Räkor och kräftor är ju inga fiskar, utan skaldjur, men de är inte mindre populära för det. Här i Sverige har vi till och med en särskild högtid dedikerad till kräftan! Köp prima räkor och kräftor hos Halmstad fisk och skaldjur!

Kontakta oss


(Lämna tom)

Ät varierat

Fisk är som sagt ett väldigt generellt ord. Precis lika mycket som det kan skilja på olika kötträtter kan det skilja mellan olika fiskrätter. Det är få som stoppar in älggryta i samma fack som hamburgare. Var inte rädd för fisk, utforska istället olika fiskars potential! Det tar inte lång tid innan fisken är en självklar ingrediens i köket om man bara vågar. Satsa alltid på fisk av hög kvalitet.

Halmstad Fisk & Skaldjur AB

Gullbranna 281
310 31 Eldsberga

Kontakta oss